Jämför priser

Om du ska teckna ett abonnemang med fri surf, eller så nära fri surf som möjligt så är det många saker att tänka på när du väljer abonnemang. Naturligtvis så är vårt mål här att hjälpa dig at hitta det billigaste abonnemanget du kan men det är inte bara månadskostnaden man ska ta i beaktning när man bestämmer sig.

Några saker att tänka på är bindningstid. Ju längre man binder sitt abonnemang desto billigare blir det per månad. Däremot så får du ju tänkta på att betala säg 100 kronor i 20 månader är mer pengar än att betala 150 kronor i 10 månader. Vilket innebär att man skriver på för att lägga ut mer pengar om man tar en längre bindningstid med lägre månadsavgift. Om man kommer att använda abonnemanget i två år oavsett så blir det totalt sett billigare att ta det med längre bindningstid, men vet man i förväg att man verkligen vill ha just det där abonnemanget i två år? Det kan vara svårt att förutse vad som kommer att hända och kanske kommer en oplanerad flytt som resulterar i att man hamnar på en plats där abonnemanget man valt har dålig teckning och att man därmed tvingas behålla ett abonnemang som inte fungerar så bra.

En annan sak att så klart ha i åtanke är vad det kostar att ringa och skicka sms med telefonen. Att ha ett abonnemang där det är jättebilligt att surfa men dyrt att både ringa och sms:a så kanske det inte blir speciellt fördelaktigt ändå. Ta god tid på dig innan du bestämmer dig och gör noggranna kalkyler över vad de olika abonnemangen har för priser på sina olika tjänster. Att göra den här typen av jämförelser är viktigt.

Om vi tittar på Telia lite hastigt så ser vi att de har tre abonnemang att välja mellan. Mobil komplett, Mobil Komplett Max 27 och Mobil rörlig. Max 27-abonnemanget är snarlikt Mobil komplett med den skillnaden att det är inriktad för yngre personer och man får vara max 27 år för att teckna ett sådant abonnemang. Det är också något billigare om man tittar på priserna. Tittar man på dessa abonnemang så står det i alla fall klart att det är ganska dyrt med surf i mobilen om man tecknar sitt abonnemang med Telia.

telia-priser

Tittar vi på Telenor så har de ångra fler varianter att välja mellan. Tittar man på så ser man snabbt att det är dyrt med datatrafik i telefonerna även här. Vill man ha 20 gig per månad så får man betala 600 kronor. Dock så ingår telefonsamtal, sms och mms vilket är väldigt bra. Kan man nöja sig med bara 6 gig i månaden är man nere på 399 kronor.

telenor-priser